Excitatia si stimularea erotica

Se poate spune ca excitatia este raspunsul sexual, felul in care organismul reactioneaza la stimularea erotica. Simplul gand la anumite imagini, auzul unor vorbe escitante sau mirosirea persoanei iubite poate fi de ajuns pentru a stimula libidoul si au ca efect stimularea erotica, astfel apare excitatia si excitarea. De asemenea, atingerea e o modalitate sigura de stimulare erotica, mai ales mangaierea organelor genitale si cele aplicate in jurul zonelor erogene ale urechilor, sanilor, gatului, coapselor, anusului. Atingerea mai joaca un rol foarte important in imbogatirea terenului erogen al imaginatiei prin intermediul fanteziilor.

Cand oamenii fac sex, comportamentul lor difera de la persoana la persoana. Unii sunt zgomotosi, in timp ce altii sunt aproape tacuti. Unora le place sa-si priveasca partenerul in ochi, iar altii prefera sa-si tina ochii inchisi pentru a se putea concentra. Unii folosesc mereu aceeasi pozitie, iar altii le schimba mereu. Mai sunt cei care doresc sa vorbeasca si cei care nu o fac. Singura certitudine e ca nu exista reguli fixe. Un raspuns sexual poate fi obtinut de la o multitudine de stimuli, de la masturbare pe cont propriu pana la sex cu unul sau mai multi parteneri de acelasi sex ori de sex opus. Indiferent de stimul, raspunsul psihologic e acelasi si anume excitatia si excitarea, un raspuns sexual universal valabil atunci cand omul intra in contact su stimularea erotica.

Excitatia e definita ca un raspuns la o activitate erotica generata de dorinta, care implica, de asemenea, o proiectie personala de placere. Aceasta stimulare erotica, care poate fi cauzata de organism, imaginatie sau o combinatie a celor doua, duce la doua niveluri de excitare, greu de diferentiat. Cele doua categorii sunt: excitarea pur psihologica si excitarea pur fiziologica.

• Excitarea, excitatia fiziologica implica toate simturile fizice, cum ar fie erectia penisului sau sanii femeii.
• Excitarea, excitatia psihologica presupune fantezii, ganduri erotice si imagini.

Pentru ca un raspuns sexual sa fie produs, creierul trebuie sa combine mesajele provenite din imaginatie cu semnalele transmise de organism prin intermediul sistemului nervos.

Dorinta e personala si netransferabila, desi felul in care se formeaza e influentat de cultura, sex, personalitate si mediul inconjurator. Fanteziile sunt stimulul erotic care provoaca cel mai mare nivel de excitare. Aceste imagini mentale mentin si sporesc excitatia prin stimularea erotica si fac mai usoara atingerea orgasmului.

Diverse studii au aratat ca barbatii isi construiesc fanteziile pe baza experientelor anterioare si pe detalii anatomice, in timp ce femeile pun sentimentele si emotiile pe primul plan. In termeni generali, se poate spune ca dorintele si stimularea erotica a barbatilor se reduc la stimularea si excitarea organelor sexuala, iar excitatia femeilor este de natura mai afectiva.

Comentariile utilizatorilor

Comenteaza si tu despre ' Excitatia si stimularea erotica '

Nume:
Email:
Comentarii:
Cod securitate: 4 + 2
 
 

© 2010 Excitatia si stimularea erotica articol informativ cu referire la .

Cosul tau de cumparaturi

Acum aveti: 0 produse, pret 0 RON

TRIMITE SAU MODIFICA COMANDA

Produse recomandate

crestere potenta Viamax

Viamax Pure Power

eliminare ejaculare Stud Forte

Spray Delay Forte

stimulent sexual Viamax Desire

Tablete Viamax Desire

control ejaculare precoce crema Orgasmus Stopper

Crema Orgasmus Stopper

Intreaba un sexolog

intrebari sexolog